جدول هزینه دندان مصنوعی در سال 1403 | از کف تا حداکثر قیمت دندان مصنوعی

ویکی دندان 1403/03/21 0 دیدگاه

اگر به دنبال جایگزین کردن دندان های از دست رفته خود با دندان مصنوعی هستید می توانید محتوای این صفحه را مطالعه کنید. در این نوشتار جدول هزینه دندان مصنوعی در انواع و شکل های مختلف درج شده و سپس عوامل موثر بر افزایش یا کاهش هزینه را نیز خواهید خواند.

جدول هزینه دندان مصنوعی در سال 1403

آیتمقیمت به تومان
  پروتز پارسیل آکریلی هر فکاز 8
پروتز پارسیل کروم کبالت هر فکاز 8.5
پروتز پارسیل فلکسی/ژله‌ای هر فکاز 10
آیتمقیمت به تومان
فلیپراز 1.5
آیتم هزینه دندان مصنوعی متحرک (تومان)
هزینه هر دست دندان مصنوعی ایرانی (هر فک)از 7 میلیون
قیمت دندان مصنوعی کامل ژاپنی یا ترکیه ای هر فکاز 10 میلیون
قیمت دندان مصنوعی متحرک ایورکلار اصل هر فکاز 20 میلیون

بررسی عوامل موثر بر قیمت دندان مصنوعی

+ تعداد دندان های از دست رفته

دندان های مصنوعی می توانند کامل باشند یا پارسیل. پروتزهای کامل زمانی استفاده می شوند که شما تمام دندان های خود را از دست داده باشید (در یک یا هر دو فک). اما اگر یک یا چند یا حتی تعداد زیادی از دندان های طبیعی خود را از دست داده باشید باید از پروتز پارسیل یا تکه ای استفاده کنید.

دندان های از دست رفته

پروتزهای کامل در واقع همان دست دندان ها هستند که روی لثه قرار داده می شوند اما پروتزهای پارسیل می توانند شامل ژله ای، آکریلیکی، بیس فلزی و … باشند. مشخصا هزینه دندان مصنوعی کامل بیشتر از قیمت دندان مصنوعی پارسیل یا تکه ای است.

بیشتر بخوانید: هزینه دندانپزشکی در سال 1403

+ جنس دندان مصنوعی

پروتزهای دندان مصنوعی از مواد مختلفی ساخته می شوند. به طور که صرف نظر از مواد سازنده، دندان مصنوعی ها دو بخش اصلی دارند. یک بخش پایه است که در واقع همان لثه مصنوعی است و همرنگ با لثه های خودتان ساخته می شود. و بخش دیگر دندان های مصنوعی هستند. این دندان روی لثه قرار می گیرند در واقع به لثه ها متصل هستند.

جنس لثه می تواند از موادی مثل آکریلیک باشد و جنس دندان ها می تواند آکریلیک، سرامیک و یا سایر مواد دیگر باشد. بسته به اینکه جنس بخش های مختلف یک پروتز از چیست، هزینه دندان مصنوعی نیز متغییر خواهد بود. در حال حاظر برای دندان های سرامیکی و پایه آکریلیکی باید هزینه بیشتری نسبت به دندان های آکریلیکی پرداخت کنید.

+ تخصص دندانپزشک

معمولا برای سفارش دندان مصنوعی شما باید به یک دندانپزشک عمومی یا یک متخصص پروتزهای دندانی مراجعه کنید. هزینه ویزیت و معاینه در نزد دندانپزشک عمومی همیشه کمتر از هزینه ویزیت شدن توسط یک متخصص می باشد. اما باید به این نکته توجه کنید که متخصصان پروتز معمولا دانش، مهارت و تجربه بسیار بسیار بیشتری نسبت به دندانپزشکان عمومی دارند بنابراین طبیعی است که هزینه دندان مصنوعی نزد متخصصان بیشتر باشد. اما خب خیالتان راحت خواهد بود که کار شما به خوبی  بدون مشکل انجام می شود.

+ هزینه های لابراتواری

بخش زیادی از هزینه دندان مصنوعی صرف کارهای لابراتواری می شود. در واقع دندانپزشک شما (چه متخصص پروتزهای دندانی یا دندانپزشک عمومی) دهان و دندان شما را معاینه می کند، جای خالی دندان ها را قالب گیری کرده و قالب ها را به لابراتوار می فرستد. در لابراتوار بر اساس قالب ها، دندان های مصنوعی متناسب با شما را میسازند.

تکنیسن های دندانسازی در لابراتوار با دانش و مهارتی که دارند پروتز را ساخته و برای نصب به مطب دندانپزشک شما می فرستند. شما یک جلسه دیگر به مطب دندانپزشک خود مراجعه می کنید و پروتز را تست می کنید اگر متناسب بود که هیچ، اما اگر متناسب نبود مجددا برای تنظیمات دندان مصنوعی به لابراتوار فرستاده می شود. بنابراین عملا بیشتر هزینه دندان مصنوعی برای لابراتوار است و تنها بخشی از آن برای ویزیت تخصصی، قالب گیری، تست مجدد و سایر کارهای دیگر به دندانپزشک تعلق می گیرد.

اگر لابراتوار مجهز، شناخته شده و خلاصه کاردرست باشد احتمالا قیمت دندان مصنوعی شما بالا خواهد بود اما اگر لابرتوار معمولی باشد ممکن است هزینه نهایی شما کاهش پیدا کند.

+ ثابت یا متحرک بودن پروتز

پروتزهای متحرک توسط خود فرد قابل جابجا شدن هستند. این پروتزها به گونه‌ ای طراحی شده‌ اند که شخص می‌ تواند آن‌ ها را روی لثه قرار دهد و هر زمان که خواست آن‌ها را بردارد. این ویژگی به افراد اجازه می‌ دهد تا در صورت نیاز به راحتی پروتزهای خود را تمیز کنند و دوباره به کار ببرند. با این حال، متحرک بودن دندان مصنوعی می‌ تواند دردسرساز باشد، زیرا احتمال لغزش و جابجایی آن‌ ها زیاد است که این مساله می‌ تواند باعث ایجاد ناراحتی و حتی زخم در لثه شود.

در مقابل، دندان مصنوعی ثابت بر روی ایمپلنت‌ های دندانی قرار می‌ گیرد و امکان لغزش ندارد. این پروتزها به طور دائمی در دهان فرد ثابت می‌ شوند و بنابراین تجربه راحت‌ تری را فراهم می‌ کنند. به دلیل این مزایا، هزینه دندان مصنوعی ثابت بیشتر از پروتزهای متحرک است. این افزایش هزینه به خاطر تکنولوژی پیشرفته‌ تر و فرآیند نصب پیچیده‌ تر آن‌ها است که شامل کاشت ایمپلنت و تثبیت پروتز به صورت دائمی می‌باشد.

اوردنچر یا دندان مصنوعی ثابت چیست و چرا هزینه آن زیاد است؟

اوردنچر (Overdentures) نوعی پروتز دندانی است که جایگزینی بسیار بهتر و طبیعی‌ تر برای دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شود. برخلاف پروتزهای سنتی که مستقیماً روی لثه قرار می‌گیرند و ممکن است ثبات کافی نداشته باشند، اوردنچرها بر روی ایمپلنت‌های دندانی یا در کنار دندان‌های طبیعی باقی مانده قرار می‌گیرند. این ویژگی باعث می‌شود که اوردنچر ثبات و عملکرد بهتری ارائه دهد و مشکلات رایج پروتزهای سنتی مانند لغزش و جابجایی را نداشته باشد.

اوردنچر در موقعیت‌های مختلفی کاربرد دارد. چه شما چند دندان در کنار هم را از دست داده باشید و چه تمام دندان‌های خود را، اوردنچر می‌تواند به شما کمک کند تا یک جایگزین پایدار و زیبا داشته باشید. برای داشتن اوردنچر، ابتدا باید بسته به تعداد دندان‌های از دست رفته، حداقل دو واحد ایمپلنت کاشته شود. پس از جوش خوردن ایمپلنت‌ها به استخوان فک، اوردنچر اختصاصی شما بر روی ایمپلنت‌ها سوار می‌شود، که این فرآیند نیاز به دقت و مهارت بالا دارد.

هزینه دندان مصنوعی اوردنچر معمولاً از پروتزهای سنتی بیشتر است، زیرا مزایای بسیار بیشتری ارائه می‌دهد. پایداری بالای اوردنچر یکی از مزایای برجسته آن است که باعث می‌شود به لثه آسیب نزند و راحتی بیشتری برای فرد فراهم کند. علاوه بر این، اوردنچرها از نظر زیبایی نیز برتری دارند و تمیز کردن آن‌ها بسیار آسان است. برخلاف پروتزهای سنتی، اوردنچرها دوام بالاتری دارند و به طور کلی تجربه بهتری را برای فرد فراهم می‌کنند. همه این مزایا توجیهی برای هزینه بالاتر اوردنچر نسبت به پروتزهای سنتی است.

پاسخ به سوالات رایج درباره هزینه پروتز دندان

هزینه دندان مصنوعی با بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟

تامین اجتماعی تنها بخش کمی از هزینه های مربوط به جایگزینی دندان های از دست رفته را پوشش می دهد. تحت شرایط خاص می توانید از 2 تا 4 میلیون تومان هزینه پروتزهای خود را با این بیمه کاهش دهید.

قیمت بهترین دندان مصنوعی چقدر است؟

در حال حاظر بهترین پروتزهای متحرک ژاپنی/ترکیه ای یا اروپایی هستند که قیمت آن ها از 10 میلیون تومان به ازای هر فک شروع می شود. نمونه اروپایی همانطور که در جدول ابتدای صفحه درج شده از 20 میلیون تومان شروع می شود.

دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.